Kajulu Kek

Kajulu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yumurta

1 adet büyük boy elma(kırmızı)

1 su bardağı çiğ kaju

2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu

1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ

1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker(200 ml bardak)

1. 5 su bardağı un (200 ml bardak)

1.5  pk kabartma tozu

Kajulu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.

Elmanın kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayalım.

Ayrı bir kap’da unu, keçiboynuzu tozunu ve kabartma tozunu eleyerek karışmasını sağlayalım.

1 su bardağı çiğ(kavrulmamış) kajuyu iri taneli öğütelim (bıçak ile birkaç parçaya bölerek de aynı sonucu elde edebilirsiniz)

Elenmiş un karışımını tekrar eleyerek çırpılmış yumurtaya ekledikten sonra, doğranmış elmayı ve iri öğütülmüş kajuyu da ekleyip karıştırıyoruz.

Karışımı yağlanmış kalıba döktükten sonra, önceden ısıtılmış 150 yada 160 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.

 

 

AYINTAP GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ
AYINTAP GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ
Yaklaşık 1 saat içerisinde cevap verebilir.
AYINTAP GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?
11:27
Çerez Politikası Ayıntap Gıda olarak internet sitemizde çerez kullanmaktayız. Bu Çerez Politikası ("Politika") Ayıntap Gıda tarafından yönetilen https://www.ayintapgida.com.tr/ adresli internet sitesi için geçerli olup çerezler işbu Politika'da belirtilen şekilde kullanılacaktır.

Kabul Ediyorum