Bademli Muzlu Lokum

Bademli Muzlu Lokum Tarifi İçin Malzemeler

1 paket toz muzlu puding

8 yemek kaşığı irmik

7 yemek kaşığı şeker

2 tepeleme yemek kaşığı hindistan cevizi

3 su bardağı süt

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağ

Süslemek için ;

Hindistan cevizi

Bütün badem
 

Pratik Bademli Muzlu Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?

Vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeyi pişirme kabının içine alıp kısık ateşte kaynayana kadar çırparak pişiriyoruz.

Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek bir iki tur karıştırıp kapatıyoruz.

Küçük boy kare borcam tepsiyi ıslatarak harcı içine boşaltıp üzerini düzleyerek bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.

Dolaba kaldırıp dinlendirdikten sonra kare şeklinde keserek her tarafını hindistan cevizine buluyoruz.

Ortalarına da birer tane badem yerleştirdikten sonra lokumlarımız servise hazır. 

AYINTAP GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ
AYINTAP GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ
Yaklaşık 1 saat içerisinde cevap verebilir.
AYINTAP GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?
11:39
Çerez Politikası Ayıntap Gıda olarak internet sitemizde çerez kullanmaktayız. Bu Çerez Politikası ("Politika") Ayıntap Gıda tarafından yönetilen https://www.ayintapgida.com.tr/ adresli internet sitesi için geçerli olup çerezler işbu Politika'da belirtilen şekilde kullanılacaktır.

Kabul Ediyorum