Bademli Muzlu Lokum
Bademli Muzlu Lokum Tarifi İçin Malzemeler
1 paket toz muzlu puding
8 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme yemek kaşığı hindistan cevizi
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Süslemek için ;
Hindistan cevizi
Bütün badem
Pratik Bademli Muzlu Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
Vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeyi pişirme kabının içine alıp kısık ateşte kaynayana kadar çırparak pişiriyoruz.
Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek bir iki tur karıştırıp kapatıyoruz.
Küçük boy kare borcam tepsiyi ıslatarak harcı içine boşaltıp üzerini düzleyerek bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
Dolaba kaldırıp dinlendirdikten sonra kare şeklinde keserek her tarafını hindistan cevizine buluyoruz.
Ortalarına da birer tane badem yerleştirdikten sonra lokumlarımız servise hazır.