Antep Fıstıklı Ekler
Hamuru için;
100 gr tereyağ
1 su bardağı su
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı un
3 yumurta (oda sıcaklığında)yumurtalar küçükse 4 adet ekleyin)
Kreması için;
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
6 yemek kaşığı şeker
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya (ocaktan alınınca eklenicek)
1 yemek kaşığı tereyağ (ocaktan aldıktan sonra eklenicek)
1 paket çiğ krema(krema soğuduktan sonra kıvamına göre eklenicek)
1 paket krem şanti (krema soğuduktan sonra eklenicek)
yarım su bardağı toz antep fıstığı
Üzeri için;
200 gr eritilmiş beyaz çikolata
Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Ekler Nasıl Yapılır?
Eklerin muhallebisi için uygun büyüklükte bir tencere içine süt, yumurta sarısı, toz şeker, nişasta ve unu alın. Malzemelerde topaklanma kalmayana kadar karıştırın. Karışımı ocak üzerine alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan muhallebinin üzerine vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak tereyağını ekleyin ve karıştırın. Yağ eriyince muhallebiyi ocak üzerinden alıp daha çabuk soğuması için başka bir kaseye aktarın. Üzerinin kabuk tutmaması için streç film ile kaplayın ve kenarda bekletin. Tatlının hamuru için su, şeker, tuz, tereyağını bir tencere içine alın. Yağ eriyene kadar malzemeleri karıştırın. Yağ eriyince üzerine unu ekleyip kavurmaya devam edin. Yaklaşık 2-3 dakika unun kokusu çıkana kadar kavurun. Unun kokusu çıkınca hamuru ocak üzerinden alıp başka bir kaba aktarın. Tamamen soğumasını bekleyin. Tamamen soğuyan hamura yumurtaları ekleyin. Yumurtaları teker teker hamur üzerine ekleyin. Her yumurtayı ekledikten sonra mikser ile hamuru pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Hamuru bir sıkma poşeti içine alın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hamuru aralıklı olarak sıkın. Pişirmek için önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Pişen hamurları hemen fırından çıkarmayın. Sıcak fırında biraz ılıyana kadar bekletin. Bu sırada soğumuş olan muhallebiyi mikser ile çırpın. Çırtığınız muhallebinin üzerine çiğ kremayı ekleyip yeniden mikserleyin. Üzerine toz krem şantiyi ilave edip mikser ile yeniden çırpın. Son olarak toz antep fıstığınız da muhallebinin üzerine ekleyip homojen kıvam alana kadar malzemeleri mikser ile çırpın. Pişen tatlı hamurlarını iki kat olarak kesin. Kremayı sıkma poşeti içine alın. Hamurun alt katına sıkma poşeti ile kremadan sıkın. İkinci katın üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Üst kat hamurun üzerini beyaz çikolataya batırın. Sonrasında file antep fıstığına batırıp kremanın üzerine kapatın. Tüm tatlıları aynı şekilde hazırlayıp servisini yapabilirsiniz.