Badem
Omega 3 kaynağı olan bademler kalp ve kan damarları için iyidir. Omega 3 kan pıhtılarını ve damar sertliğini önler, kan basıncını düşürür ve şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
Badem, E vitamini bakımından zengin bir antioksidandır ve yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olur. İçerdikleri kalsiyum kandaki kolesterolü düşürür ve kemik kaybını önlemeye yardımcı olur.
İçerdikleri magnezyum, gerginlik, şişkinlik, duygudurum dalgalanmaları, baş ağrıları, şeker istekleri, uyku yoksunluğu, yorgunluk ve baş dönmesi gibi premenstrüel sendrom semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Badem hamuru içerir ve pulpa alımı ne kadar büyük olursa, koroner kalp hastalığı gelişme riski de o kadar düşük olur.